SLO HR ENG ITA NEM RUS UKR

Poletne aktivnostiKranjska Gora je pomemben zimskošportni turistični center na skrajnem severozahodu Slovenije, nedaleč od tromeje z Avstrijo in Italijo. Nad samo vasjo je smučišče s 13 vlečnicami in 6 sedežnicami, ki vas popeljejo na lahke, srednje in težke proge, tako da vsakdo lahko najde nekaj zase.  Prav tako ni daleč do italijanskega smučišča Tarvisio/Višarje ali Sella Nevea/Kanin, kot tudi ne do koroških smučišč Nassfeld/Mokrine in Gerlitzen/Osojščica.


Kranjska Gora nudi poleg smučišč še obilico lepo urejenih prog za smučarski tek, sprehajalnih poti,  animacijo za otroke, sankanje, nočno sankanje, drsanje, zimski bazen, savne, masaže in wellness centre, igralnice z avtomati in igralnimi mizami. S svojo lego pod Julijskimi Alpami in Karavankami nudi odlično izhodišče za turno smuko in zimske vzpone v gore.


POKAL VITRANC:  Kranjska Gora se lahko pohvali tudi z vsakoletno tekmo za  Svetovni pokal v alpskem smučanju za moške, ki se odvija v Podkorenu. Vsako leto jo obišče tisočglava množica, ki spodbuja svoje junake belih strmin. Letošnjo sezono se jim lahko pridružite 09.-11. marca 2012


PLANICA: svetovno poznana je Planica, ki je že od leta 1934 zibelka smučarskih skokov in poletov. V Planici je bilo doseženih več kakor 60 svetovnih rekordov, med njimi prvi skok čez 100 m Avstrijca Seppa Bradla leta 1936 in prvi polet čez 200 m Finca Tonija Nieminena leta 1994. Naslednji termin smučarskih poletov v Planici je 15.-18. marca 2012.


Urad za gorske vodnikeV Apart Hotelu Vijolica ima sedež Urad za gorske vodnike, ki vam lahko ponudi vodenje v gore, turno smuko in ledno plezanje:Turna smuka  


Turna smuka

Doživite turno smučanje na neomadeževanih snežnih planjavah in ob privlačnih zimskih razgledih. Kranjska Gora je izhodišče za najbolj priljubljene turnosmučarske cilje v Sloveniji, kot so smuk z Mojstrovke, Kotovega sedla (Jalovec), izpod Kriške stene ali za Cimrom pod Triglavom. Za rekreativce so na voljo prijazni spusti s karavanških vrhov. Na vse te ture vas lahko popeljejo naši izkušeni gorski vodniki z mednarodno licenco.

 

Plezanje po zaledenelih slapovih  


Plezanje po zaledenelih slapovih

Plezanje po Luciferju ni sestop v pekel! Lucifer je znameniti zaledeneli slap v Martuljku, ki velja za enega najbolj priljubljenih ciljev plezalcev po zaledenelih slapovih. Priporočamo osvojitev katerega od ledenih slapov pod Prisankom in v Tamarju, seveda skupaj z vodnikom, za začetek pa se lahko preizkusite na umetno zaledeneli steni v soteski Mlačca v Mojstrani. Naši gorski vodniki bodo poskrbeli za vso potrebno tehnično opremo, vas podučili o tehniki plezanja v ledu in vas varovali, ko se boste preizkusili v navpičnih ledenih izzivih.

 

Zimska tura z vodnikom  


Zimska tura z vodnikom

Zimski vzponi v gore so nekaj čudovitega in direktni spusti po zasneženih planjavah vam mnogokrat olajšajo povratek v dolino. Toda za to morate imeti ustrezne vremenske in snežne razmere kot tudi kar nekaj izkušenj. V spremstvu gorskega vodnika ste zagotovo bolj varni. Popeljal vas bo na turo, kjer ni nevarnosti snežnih plazov, vas opozoril na nevarne opasti in vas navezal, kjer vas bo potrebno varovati pred zdrsom. Lahko vam bo posodil tudi potrebno tehnično opremo, kot so cepin, dereze idr.

 

© - Hotel Vijolica d.o.o.  Vitranška ulica 11a, SI - 4280 Kranjska Gora, Slovenija
Davčna št.: SI 32208332  Matična št.: 3885038000  Zavezanec za DDV: Da
Tel.: + 386 4 588 59 35, Fax: + 386 4 588 59 33  E-POŠTA: info@hotel-vijolica.com